Google

luni, 15 martie 2010

Ziua Nationala a Maghiarilor

Doresc sa salut pe aceasta cale maghiarii de pretutindeni. Astazi, de ziua lor nationala le urez o viata mai buna si sa obtina toate drepturile pe care le capata orice cetatean strain pe teritoriu american, nimic mai mult.

Pentru ca aici, pe meleagurile lui Decebal si Burebista pe care au navalit, urmasii lui Attila au capatat pana acum mult mai mult decat meritau din partea unor guverne romanesti de doi lei.

Incep sa cred ca in curand vom ajunge sa ne pierdem limba si obiceiurile, pana si nationalitatea, pentru ca un guvern inconstient da unei minoritati fosta migratoare drepturi mai multe ca propriului popor pentru simplul motiv ca are nevoie de sustinere pentru a fi la putere, pentru a trage sforile si a-si prosti propriul popor care si asa o duce destul de greu.

Mai avem putin si vom fi obligati sa invatam limba maghiara. Vom ajunge sa ne pierdem identitatea de dragul unor politicieni care vor numai putere. Asa ceva n-am vazut nicaieri in lume, poate doar in tari care sunt colonii. Asta vom ajunge si noi daca mai acceptam astfel de guverne.

Si totusi, multi mai spera ca Guvernul Boc IV in frunte cu Traian Basescu va face ceva pentru tara. Da, e drept, personal cred ca ar reusi sa declare falimentul tarii daca ar fi cat de cat constienti de situatie insa nici de asta nu sunt capabili.

In plus nu au nici interes pentru ca mai spera sa traiasca de pe urma unui popor pe care si altii l-au saracit. Intr-un cuvant, se simt indreptatiti sa isi ia si ei partea ce cred ca se cuvine pentru ca au reusit sa prosteasca iar alegatorii.

Concluzia este ca urmatorii ani vor fi mai rai decat cei care au fost. Sper insa din tot sufletul, ca cei care se vor mai afla in Romania la urmatoarele alegeri sa inteleaga ca isi merita soarta pentru votul dat.

Niciun comentariu: