Google

vineri, 16 noiembrie 2012

Cum va iesi Romania din criza

A inceput campania electorala. Si intr-o tara in care sanatatea este la nivelul piciorului broastei, multi doctori din cei pe care-i mai avem in tara candideaza la alegerile parlamentare. Totul este perfect si sunt de acord cu ei, vor sa isi spuna parerea, sa participe activ la dezvoltarea viitoare a tarii.
Probabil ca o parte din ei, cei care sunt mai capabili si beneficiaza de o sustinere buna din partea partidului, vor reusi sa obtina un mandat. Totusi in urma acestor alegeri, in care doctorii vor face mai multa politica, cine va avea timp sa se ocupe de sanatatea populatiei?
Ma gandesc la faptul ca in lipsa lor mai raman preotii sa ne vindece, cel putin sufleteste. Mai ales ca ei beneficiaza de scutiri de impozit pe venit. In consecinta, se intrevede o ieftinire a serviciilor medicale.
Astfel casa de sanatate locala s-ar putea transforma cu succes in parohie si asfel simplii cetateni vor avea taxe si impozite mai mici. Cu aceasta ocazie vor creste numarul patronilor care angajeaza stiind ca platesc pentru CAS anual, ca doar asa este la biserica.

Iar pentru serviciile medicale ar putea sa plateasca o data in viata pentru fiecare angajat. Asta pana ce parohiile se vor destepta si vor ajunge sa ceara si pentru slujbele de pana la sapte ani pentru fiecare raposat, avand in vedere ca s-ar putea ca multi dintre ei sa nu apuce sa mai aiba urmasi.

Dar desi poate parea ciudat, in aceste conditii Romania va prospera si daca nu in 2013, atunci mai mult ca sigur din 2014 vom iesi definitiv din criza. Numarul celor care vor avea nevoie de pensii se va reduce in scurt timp, astfel incat statul va putea plati pensiile fara sa se mai imprumute la FMI.

Somajul se va reduce vazand cu ochii si ar putea ca in urmatorul mandat parlamentar sa dispara. Drumurile vor fi mai mult decat de ajuns, nu vor mai trebui bani pentru autostrazi, doar pentru intretinerea celor pe care le avem.

Rezolvate astfel problemele pensiilor, a sistemului de sanatate, a somajului, drumurilor si poate a multor altora nementionate aici, vom trai (care va avea noroc si va fi sanatos) in cea mai infloritoare tara din Europa.


Niciun comentariu: