Google

duminică, 2 noiembrie 2008

Greva Profesorilor

De ani buni, o data cu venirea toamnei m-am obisnuit sa aud cum cei din invatamant, in loc sa puna mana sa educe noile promotii de elevi, intra in greva. E drept ca fiecare dascal are nevoie de un trai decent pentru a putea sa invete pe cei mici. Insa in fiecare an au primit salarii tot mai mari.

Din pacate realizarile lor ca dascali sunt tot mai proaste, elevii par sa aiba tot mai putina cultura generala si bun simt, pentru ca nu trebuie sa uitam ca dupa primii sapte ani de acasa, urmatorii care educa tinerii sunt chiar cei care in fiecare toamna vin cu noi pretentii.

Anul acesta au decis sa ceara un mic procent de 50% asa incat, m-am decis sa ma inscriu in sindicatul lor. Daca pentru 4 ore amarate de munca in care sta cu fundul pe scaun in cele mai multe cazuri, uitandu-se pe furis la ceas pentru a vedea cat mai au pana trebuie sa ajunga acasa sa se apuce de meditatii vor acest "mic" procent, eu care lucrez opt ore pe zi, ar trebui sa primesc o marire de 100%, ceea ce nu mi-ar strica deloc in buzunar. Chiar ma gandesc sa pun pe net o lista de aderanti la acest sindicat. Sa se poata strange toti romanii aici. Se pare ca sunt singurii care obtin avantaje de la stat anual.

Sa mai adaug faptul ca banii obtinuti din meditatii sunt nedeclarati la fisc? Ma intreb daca exista profesor care sa-si declare cinstit veniturile. Sa ma mai intreb oare, daca si la aceste "ore suplimentare" copiii invata mai mult decat in ora de curs ar fi in multe cazuri un fapt indecent. Ce sa-i invete mai mult pe elevi cand acum orice prost, daca a reusit sa ia bacalaureatul poate sa faca o facultate pe bani, ca doar si "universitarii" trebuie sa manance...

Ma intreb insa, cum un guvern poate sa faca asemenea tampenii cum a facut Tariceanu si ai lui, pentru ca altfel nu pot sa le calific. A demonstrat pe deplin ca acest guvern este doar o iluzie de guvernare a unei tari aflate in deriva. Asa cum era de asteptat, Basescu a prins momentul si i-a sanctionat promulgand legea. Rezultatele vor fi un dezastru in viitor. Dar asa cum probabil gandeste si gasca lui Tariceanu si cum spune si o veche vorba romaneasca, dupa noi potopul...

Acum fiecare guvernant se gandeste cum sa investeasca mai cu folos banii pe care i-a adunat in aceasta guvernare si unii au investit in noua campanie electorala care este in desfasurare. Multi dintre ei spera sa mai prosteasca electoratul cel putin inca 4 ani. Eu personal sper sa nu mai reuseasca pentru a intelege o data pentru totdeauna care este realitatea.

Sa nu uitam insa, ca pentru a fi siguri de viitor, pentru ca multi din cei care nu vor reusi in alegeri vor vrea sa iasa la pensie, au avut insa grija sa-si mareasca salariile care si asa erau destul de bune avand in vedere nivelul de trai pe care ni l-au oferit. Dar cum ramane cu celelalte categorii de oameni care, ca si ei au nevoie de un salariu mai mare? Sau aia nu mananca si nu trebuie sa traiasca?

Normal ar fi ca atunci cand dai la unul sa dai la toti. Dar ce mai e normal in Romania anului 2008 in afara de coruptie? Poate normal sa fie pretul de vanzare al Rompetrol pe unde avea si Tariceanu ceva interese in comparatie cu cel al Petrom unde, fiind firma de stat nu apucase sa prinda nici un os. Iar daca va vrea sa ma traga la raspundere pentru afirmatii e liber sa o faca, sa nu uite nici un moment insa ca nu eu trebuie sa demonstrez acest fapt ci chiar el. Dar de fapt si de drept nu e vorba de nici o demonstratie, pretul de vanzare spune totul, inclusiv interesul guvernului pentru banii si averea tarii in comparatie cu banii personali.

Se pare ca romanii au uitat ca dupa Revolutie strigau "Nu ne vindem tara". Adevarul e ca nu au vandut-o, au dat-o degeaba ca pe multe alte bunuri si averi. De oamenii de rand insa, nu-i pasa nimanui, asa cum nu i-a pasat nici lui Iliescu, care, in repetate randuri a categorisit pe multi din adversari sau simpli oameni drept "mai animalule". Ma intreb oare cand vom ajunge cu totii sa alegem asa cum trebuie, cum merita fiecare si sa nu ne mai dam votul pe un kg de ulei sau de zahar...

Dar in curand vom avea alegeri, asa incat va voi da peste putine zile si rezultatele acestora, chiar inainte de vot.

Niciun comentariu: