Google

duminică, 27 iunie 2010

Creste T.V.A.

Cateva zile in urma pensionarii erau fericiti ca nu se mai umbla la pensii. O fericire de moment deoarece dupa numai cateva ore au anuntat cresterea T.V.A. la 24%, o marire care ne urca in topul tarilor din UE.

Aici cred ca si-au facut un calcul gresit guvernantii deoarece au mers pe ideea ca vor reusi sa formeze o impresie buna si isi vor asigura sprijinul celor batrani. Cu toate acestea simpla crestere a T.V.A. se va dovedi in curand insuficienta pentru lacomia lor.

Si atunci vor cauta alte solutii. Ma si tem sa ma gandesc ce ar mai putea propune pentru ca indiferent ce ar incerca, in aceasta tara nu se mai poate face nimic pentru redresarea economica. Si nu din alte motive dar Romania nu produce, am putea s-o consideram o tara bananiera dar si pe alea le importam. Singurele care mai cresc la noi sunt urzicile dar si vremea lor a trecut.

In curand va urma un nou val de firme inchise care vor contribui la micsorarea veniturilor la bugetul de stat. Unii vor apuca sa inchida, altii pur si simplu vor da faliment. Din nou vor disparea un numar mare de firme private ceea ce va duce la cresterea numarului somerilor.

Desi nu exista protectie sociala se vor mai pierde ceva bani din buget si aici. Avand in vedere ca preturile vor creste populatia se va vedea nevoita sa consume mai putin, ceea ce este logic si normal. Toate acestea vor zadarnici definitiv si irevocabil incercarea de redresare propusa de PDL.

In ceea ce priveste arestarea lui Dan Diaconescu stau si ma intreb daca a fost vorba de o actiune a DNA ordonata de cei care decid in tara asta sau un simplu aranjament. Afirm aceasta deoarece la iesirea din arest a declarat ca va intra in politica.

Conform declaratiilor va crea un nou partid care, avand in vedere puterea de manipulare a maselor ar putea sa-i aduca fotoliul de la Cotroceni. Dar pe de alta parte, PDL care este un partid terminat politic ar putea adera la noul partid care urmeaza sa fie creat.

N-ar fi prima data cand interesele migreaza si am putea vedea in curand aceeasi Marie cu alta palarie. Ce mai urmeaza? Asteptam sa vedem dar ma tem ca bune nu.

Niciun comentariu: