Google

duminică, 12 august 2012

Basescu incotro?

Privesc de ceva vreme intamplarile ce au ajuns sa depaseasca cu mult pana si imaginatia lui Caragiale. M-am abtinut sa mai scriu dar am ajuns la concluzia ca nu se mai poate. Romania n-a fost nici pe vremea lui Ceausescu privita din exterior asa prost ca acum. Si acest lucru il datoram "iubitului conducator" Presedintele Basescu.

Ei bine, mi-am facut temele si ma voi folosi de cuvintele "iluminatului" pentru a va spune ce am de spus fie si cu riscul de a capata la fel ca fetele lui Mazare, dosar la Parchet. Oricum este la moda in Romania de azi in care, "Justitia este oarba" si din aceasta cauza pare sa fie calauzita doar de glasul fostului Presedinte, Traian Basescu in care pare sa aiba incredere deplina.

Ma uit zilnic la toti sobolanii de Bruxelles sau Strasbourg care isi da cu parerea despre democratia din Romania desi toti stiu adevarul sau ar trebui sa-l cunoasca transmis de proprii ambasadori sau organele de informatii insarcinate de tarile lor cu aceste lucruri. Dar ce sa faci daca interesele propriilor tari spun altfel?

Si te intrebi unde este democratia, la noi sau pierduta prin birourile lor frumos captusite. Cea mai buna solutie este sa fie meschini, prosti, tampiti sau idioti. Noi romanii avem un proverb pe care acesti domni europeni, care in numele democratiei europene hotarasc ce trebuie sa faca poporul roman ar trebui sa-l cunoasca. Faci pe prostul, dar ai grija sa nu ramai asa. Este valabil si pentru Traienel.

In ceea ce-l priveste pe Basescu, am sa spun doar cateva lucruri, cu cuvintele lui. Este un fost presedinte jucator care si-a luat un cartonas galben. A revenit in joc si l-a obtinut pe al doilea. Acum poporul asteapta momentul in care cel rosu il va elimina definitiv. Cat il va costa suspendarea, e treaba lui.

Cert este ca din jucator a devenit chibit. Si ce nu vrea sa inteleaga este ca un chibit trebuie sa isi tina gura si sa aiba grija sa nu-i miroasa ciorapii. Din pacate nu indeplineste nici conditiile astea. Nu ma intereseaza ciorapii dar tricoul pare sa fie acelasi iar cuvintele lui par sa miroasa tot mai mult a minciuna si jeg intelectual. Dupa cum se exprima chiar el la edresa altuia cu ceva vreme in urma, e un gaozar, sau poate gresesc, o fi un tigan imputit. Sa ma ierte rromii.

A reusit sa creeze tarii asteia cea mai neagra pagina de istorie. A distrus impreuna cu clica cu care intr-un final va trebui sa raspunda in fata poporului care l-a ales, tot ce putea si trebuia sa reprezinte o autoritate doar pentru ambitii pe care un doctor le-ar putea cataloga ca fiind legate de diverse stari de alienare mintala, pe care din pacate, el nu se va putea baza la un proces.

Ca ultima solutie s-a gandit probabil ca trebuie sa discrediteze si CCR pentru a nu mai lua in seama decizia curtii si probabil ca are si alte idei pe care nu se va sfii sa le puna in practica pentru a prelua din nou puterea. Nu s-a gandit insa la poporul care mananca seminte in liniste in fata televizorului si asteapta sa-l vada plecat.

In caz contrar, acest popor linistit ar putea sa-si lase fotoliile comode in care savureaza ineptiile lui zilnice si ar putea sa-l alerge mai rau ca pe Ceausescu. Cine il va apara atunci? Cativa procurori care probabil ca au clacat la santajul lui? Cativa membrii SIE, DIE, DNA si alte organizatii pe care el le patroneaza prin santaj si teroare, ascultand telefoanele unei intregi tari?

Am uitat sa-i numesc pe cei care ne asculta telefoanele in numele democratiei pentru ca mai apoi sa fim santajati? Am uitat sa-i numesc pe cei pe care el i-a numit in functie ca pe domnu chestor? Aveti dreptate, am uitat sa numesc pe multi, inclusiv clica PDL care a creat acest imens aparat de reprimare prin santaj, pentru a se imbogati de pe urma poporului. Dar cu ce vor santaja pe bietul muncitor sau somer, pensionar sau intelectual satul de matrapazlacurile chiorului?

Intr-o zi vor renunta si ei sa-l mai sprijine. Nu de mult politia striga "Iesi afara, javra ordinara". Nu de mult oamenii indurau frig in Piata Universitatii pentru ca erau nemultumiti. Ma tem ca vor reveni acolo doar pentru a se organiza mai bine in vanatoarea ce va incepe impotriva lui de indata ce ar avea tupeul sa se intoarca la Cotroceni.

Asistam la ultimile zile ale ultimului dictator roman si european, sper eu. Cred ca va fi greu sa plateasca pentru toate relele pe care le-a facut acestei tari dar nu vreau sa fiu eu cel care-l judeca. Cu siguranta il va judeca poporul si apoi istoria mai bine decat ar putea un singur om sau judecator sa o faca, chiar si decat cei noua de la CCR.

Acum CCR a fost decredibilizat iar poporul are datoria de a-i judeca si pe ei dupa faptele lor. Nimeni din cei vinovati nu trebuie sa scape. Cu averile lor si ale rudelor lor pana la a patra generatie se vor putea plati datoriile Romaniei. Si acest lucru este necesar pentru ca cei care vor urma sa inteleaga ca tara este mai presus de interesele personale. Doar atunci se va face dreptate in Romania. Iar poporul are nevoie de dreptate pentru a putea merge mai departe.










Niciun comentariu: