Google

marți, 14 august 2012

Pentru un derbedeu de presedinte

Acestea sunt cuvintele pe care le-am auzit din gura unui batran la televizor. Si cei in cauza, care au declansat nemultumirea sunt considerati a fi procurori care au plecat pe teren ca pe vremea comunismului. Mai ramane sa inceapa sa aresteze lumea pentru ca a votat. Si toate astea pentru a incerca sa demonstreze ca votul nu este real.

Derbedeul, ca sa folosesc cuvintele unui simplu batran din Judetul Olt, ar face orice sa se intoarca la Cotroceni. Astazi, CCR a incercat sa isi spele imaginea declarand o decizie de care trei dintre ei nu au avut habar, ca fiind legala. Oare cum ar fi fost sa iasa in fata poporului si sa recunoasca faptul ca acolo s-a produs o fapta de natura penala. Logic este ca o mana se spala pe alta si ambele spala fata. Ai dreptate Domnule Zegrean, asa este cum spui matale.

Dar din pacate zilnic vedem tot mai multe fapte de natura sa revolte poporul. Procurori, pentru ca asa s-a spus ca sunt cei in cauza desi eu i-as putea considera simplii borfasi dusi de politie, folosesc masinile politiei pentru a beneficia de increderea populatiei si incearca sa constate nereguli la referendum. Ma intreb de ce aceiasi zelosi nu au facut acest lucru si la alegerea presedintelui contestat, atunci cand Geoana a crezut ca a fost pentru o noapte presedinte?

Doar pentru ca este nemultumit Basescu ies in strada sa ancheteze dupa cum vor ei? Nu mai exista legi in tara asta sau acestea nu sunt facute pentru procurori? Astept cu nerabdare comentariile Uniunii Europene cu privire la aceste acte de natura juridica si chiar penala, Madam Mercur sau cum o cheama-o ca eu personal nu dau doi bani pe ea, Monsieur Barosanu, americanii prin ambasadorul lor de circ si cine mai are de facut comentarii, sa-si spuna parerea.

Este o crima sa votezi in Romania sau pur si simplu este o crima doar sa te impotrivesti intereselor lor economice? Unde este adevarata democratie?

Iata o parere franceza in imaginea alaturata. Pare sa spuna ca pentru siguranta voastra, nu aveti libertate. Nu stiu cui se adreseaza dar aceste cuvinte ar putea foarte bine sa fie aplicabile si romanilor sub conducerea derbedeului, ma repet, conform categorisirii foarte blande facute de un batran din Olt.

Oricum ar fi, cert este ca DNA, Procuratura, SRI, STS, SIE si multe alte organe de stat au devenit fiecare in felul sau un instrument al derbedeului si un mod de a influenta si intimida populatia. O populatie pe care o vad gata sa iasa in strada sa-l scoata pe fostul jucator devenit puscariabil, din Cotroceni daca va fi cazul. Vor veni USA, UE sau Orban sa-l apere pe Basescu contra poporului? Nu cred, chiar daca interesele in Romania le sunt puternic afectate.

Marii democrati ai lumii vad numai ce le convine si comenteaza lucrurile doar pentru a iesi ei intr-o lumina favorabila. Oare asa vad cei din Comisia de la Venetia lucrurile? Ca e normal si democratic sa umble niste procurori din poarta in poarta incercand sa constate un adevar? Asa se fac anchetele mai nou si daca da, in baza carei legi europene si mai ales democrate? Asta inseamna democratie pentru ei? Daca asta inseamna democratie, atunci sa le dea si barci sa fie tacamul complet.

Cu barca sau fara, cu CCR,cu SIE, STS, DNA, Parchet, cu Madam Mercur, Barosanu si americani, toti la un loc, Basescu va trebui sa cedeze si sa plece. Si daca nu o face democratic ar putea sa o faca la fel cu Ceausescu pentru ca romanii s-au saturat de el, de Boc, Udrea, Blaga, Videanu si toata clica lor din PDL.

Pentru prima data dupa 1989 romanii s-au unit si au iesit in numar mare la vot pentru ca s-au saturat de Basescu. Intotdeauna, in orice tara, la orice alegeri exista si un anumit procent de oameni care nu voteaza. Este libertatea fiecaruia si nu putem decat sa o respectam.

El inca nu e lamurit si nu crede insa va simti in curand furia poporului, asa cum o vor simti si altii care i-au fost slugi credincioase. Ma gandesc si la faptul ca poate, Procurorii erau curiosi doar de unde au iesit asa multi romani la vot, probabil credeau ca tara este goala desi dosarele din Judecatorii si Tribunale par a spune contrariul.

Poate si din cauza ca vor sa-l sustina pe derbedeu nu au timp de dosarele care zac de ani buni fara sa aiba macar o semnatura a lor. Si se mai plang ca nu au timp, ca au mult de lucru. Normal ca nu au timp daca Basescu ii foloseste in interes personal. Domnilor, nu uitati ca cine se aseamana se aduna. Inca nu s-a terminat domnilor atotstiutori si plini de arogante. Asteptati si veti vedea.







Niciun comentariu: