Google

miercuri, 10 decembrie 2008

Guvernul Romaniei si taxa auto

Dragi romani, pentru cei care locuiti peste hotare, luati-va gandul de a mai veni in tara, nu se merita. Astia nu stiu decat sa ne fure. Nu mai trimiteti bani acasa, cumparati-va casa si traiti acolo, afara, pe meleaguri straine. Luati si familiile cu voi. Lasatii pe guvernanti singuri. Sa vedem cine pe cine mai fura.

Ultima, sau poate gresesc, tot mai face tampenii guvernul lui Tariceanu ca doar asta stie si nimic altceva, este taxa auto. Platesti impozit pe venit, platesti pe profit, platesti pe apa de ploaie si pe ce nu-ti trece prin cap. Sute de taxe sunt de plata anual. Mai proaspat aparuse taxa pe mediu, de parca doare pe careva din guvernul asta de doi bani de mediu, doare doar de buzunarul propriu.

Acum, vazand ca romanii mai saraci cumpara masini la mana a doua de peste hotare, hai sa punem alta taxa auto. Sa o triplam. Nu stiu de ce n-au marit-o de zece ori. O sa mai scoata bani pe ea cand isi vor vedea ceafa.

Inteleg sa scada pretul la benzina cu doar cativa banuti desi pretul barilului este mic, doar Tariceanu avea si el candva, ceva interese pe langa Patriciu. In plus, nu poti da la un jupan ca OMV peste nas scazand pretul procentual cu pretul bursei. Ar fi o jignire. Trebuie sa platim tot noi, oamenii de rand.

Inteleg ca suntem de rasul lumii in Europa, platim taxa de drum (rovinieta) pentru drumuri nationale si gropi in timp ce restul lumii platesc pentru autostrada. Mai guvernule, te-ai plimbat patru ani pe banii nostrii prin strainatate, la fel si cei de dinaintea lor, chiar asa sunteti de prosti, n-ati vazut ca peste hotare taxa este doar la intrarea pe autostrada? Ati vazut voi taxa la intrarea pe camp sa poti da in gropi? In realitate doar voi dati in gropi.

Cum credeti voi ca e posibil sa cumperi masina cu 1000 de euro si sa platesti taxa 3000? Chiar credeti ca vor fi multi tampiti asa ca voi? Nu mai zic, daca platesti pe o masina 2000 de euro, afara, ai toate sansele sa iei o tinichea mai buna decat Logan. Faceti voi legea voastra, prost e ala care v-o plati ceva.

Guverne de tinichele am avut pana acum, au stiut doar sa zdrangane din gura, sa ne distraga atentia de la realitate si sa ne ingroape in datorii si taxe. Pana cand vor mai plati oamenii care muncesc cu greu toate aceste magarii impuse? Dragi guvernanti, va ramane tara goala cu hoti ca voi.

Pana la urma se vor scarbi toti de politicile voastre, de nesimtirea pe care o afisati cand iesiti in fata poporului cu fruntea sus sa va sustineti magariile si hotiile. Pana la urma vor intelege oamenii ca de fapt acasa este acolo unde iti este bine. Iar Romania nu e pe lista asta.

Niciun comentariu: