Google

miercuri, 17 decembrie 2008

Scoala romaneasca la Berlin

Şcoala Berlin - Brandenburg Bilingua ("Bilingua - Rumänische Schule Berlin-Brandenburg e.V.") funcţionează sub patronajul Ambasadei României şi îşi propune să fie o punte de legătură între cultura română şi cultura germană.

Aceasta scoala corespunde cererilor comunitatii romanesti din Berlin - Brandemburg. Se vor organiza cursuri de limba si civilizatie romana pentru copiii bilingvi si cursuri de limba germana pentru straini. Programul se va desfasura intr-o sala amenajata in cadrul Ambasadei Romaniei.

Presupun ca MAE are tot interesul in a supraveghea indeaproape cat mai multi cetateni romani stabiliti in Germania si cetateni germani interesati de Romania. Imi imaginez ca deja s-au cheltuit cateva sute de mii de euro din banii dati de UE pentru Romania pentru o sala care, probabil ca n-avea o destinatie pana acum.

Cunoscand deja modul in care se desfasoara lucrurile la noi in tara nu pot decat sa cred ca au si acoperire solida pentru aceasta investitie, fiind sub acoperisul unei ambasade. Asa cum e normal, a fost creata tot de Guvernul lui Tariceanu. Acum vine randul altora sa continue "investitiile" culturale in alte tari. Nu pot decat sa le urez succes.

Niciun comentariu: