Google

joi, 2 aprilie 2009

"Atentie la magarus"

Cu ani in urma, exista o emisiune cu acest nume. Acum i-am dat alte conotatii pe care va las sa le judecati voi. Vreau doar sa va reamintesc faptul ca multi romani sunt inca tentati sa se reantoarca in tara. Multi isi pun problema: "ce pot sa fac in Romania". Sper ca dupa acest articol fiecare sa decida asa cum trebuie.

Azi dimineata, cunoscutul om de afaceri, Gigi Becali a fost ridicat de acasa si dus in arest pe motiv ca ar fi sechestrat in urma cu peste doua luni niste indivizi care i-au furat masina. I-ar fi sechestrat trei ore si pus sa dea declaratie ca nu mai fura, dupa care le-ar fi dat drumu in loc sa-i dea pe mana politiei care sa-i aresteze. A facut bine, a facut rau?

Impreuna cu el au fost ridicati si garzile de corp ale acestuia. in total, dupa stirile PRO TV, sase persoane. In momentul in care scriu acest articol, se asteapta intalnirea cu judecatorul pentru mandatul de arestare.

Interesant este faptul ca doar ieri, cunoscutul om de afaceri ar fi declarat ca intentioneaza sa candideze la alegerile prezidentiale. Sa fie cumva acesta un motiv pentru a imputina candidatii la prezidentiale? Personal acesta este punctul meu de vedere. Si mai ales tin sa subliniez ca nu am nici o legatura cu acest cunoscut om de afaceri, nici macar nu tin cu echipa Steaua.

Stau si ma gandesc de ce nu au actionat organele de politie imediat dupa incidentul respectiv. Probabil ca purtatorii de cuvant ai celor vizati vor gasi o mie de motive insa, Gigi Becali poate fi pentru oricare din candidatii la presedintie un ghimpe. Este o persoana publica care dispune de bani, care a dat multora ajutor si care ar putea crea neplaceri celor care privesc spre "osul" de la Cotroceni. Poate Becali ar fi omul din politica romaneasca cel mai putin tentat sa fure de la saraci.

Din spusele lui ar mai exista si alte motive, unele din ele economice. Nu de mult, a castigat in lupta cu DNA in "Dosarul Valiza". Schimbul de terenuri cu MApN a creat iar probleme omului de afaceri. Acum s-a gasit un alt motiv pentru a fi atacat. Oare cine vrea sa "scape" de el? Ceva ma face sa cred ca reprezinta un ghimpe pentru politicienii nostrii.

Ma tem ca acest lucru i s-ar intampla oricarui roman intors acasa din strainatate cu ceva bani. Multi oameni publici se feresc sa comenteze cazul lui Becali de frica. Eu chiar ma tem ca as putea avea aceeasi soarta doar pentru ca am curajul sa scriu despre ce se intampla. In schimb, in acelasi timp, alti oameni isi fac legea lor si nu sunt luati in vizorul DNA si nici organele de politie sau de cercetare penala nu se sezizeaza desi cazuri de afaceri necurate sunt facute publice mereu.

Sa fie posibil sa conteze partidul din care faci parte? Inca se mai schimba directori din "fostul regim" chiar daca au trecut cateva luni de cand au venit la putere noii guvernanti. Interesant este faptul ca uneori sunt schimbati si oameni care au avut rezultate bune in ultimii ani. Si in acest caz stau si ma intreb ce merge prost?

Oare cine are interes sa destabilizeze tara, mai ales acum cand suntem in plina criza economica? Sa fie o greseala faptul ca ai reusit sa conduci o firma si ai avut profit sau faptul ca ai apartinut altei formatiuni politice? Oare care sunt criteriile pe care se merge intr-o tara democrata? Oare conteaza sa fie prost dar sa fie prostul meu?

Si iar revin si ma intreb cine vrea sa scape de Becali? Eu propun ca toata lumea sa fie pe faza. Deci, atentie la magarus.

Niciun comentariu: