Google

vineri, 3 aprilie 2009

Avem nevoie de eroi

Traim intr-o tara democrata. Uneori este de ajuns sa faci un pic de propaganda pentru ca multimea sa creada, alteori e nevoie de lideri capabili. Din pacate, de cand cu democratia, tot mai multi romani au gasit adapost peste hotare. Si majoritatea lor sunt oamenii capabili, chiar daca s-au strecurat si ceva puslamale.

Nici macar acum pe vreme de criza economica sperantele politicienilor nu s-au adeverit. Pe zi ce trece tot mai putina valuta vine in tara de la cei plecati. In plus, oamenii care au crezut ca le va prinde bine criza s-au inselat. Ma refer la cei care dicteaza politica economica a lumii. Criza va continua mai mult si mai grav decat si-ar fi dorit cineva.

Trepadusii spera ca daca vor ajunge sa ocupe functii vor schimba ceva. E drept si asta, din buzunarul unora va intra in buzunarul altora. Nu si in buzunarele poporului care e prea numeros. Asa incearca sa inlature pe cei nedoriti din calea lor, asa stiu sa-si croiasca drum. Cei sapte ani de acasa lipsesc cu desavarsire cand vine vorba de functii si bani. Lacomia si prostia n-are margini.

Grav insa este atunci cand, din prostie creezi dintr-un om simplu un idol, ba mai mult de atat, un erou. In felul acesta, in loc sa pasesti inainte ajungi un "Neica Nimeni" in timp ce, omul pe care ai vrut sa-l pierzi este tot mai apreciat de cei in ochii carora ai vrut sa-l dobori. Si abia atunci intelegi care este greseala ta dar nu mai poti repara nimic.

Acelasi lucru se intrevede sa se intample si cu Becali. Si ma bucur din tot sufletul ca opinia publica are curajul sa ii ia apararea. Astazi au fost doar o mana de oameni, maine vor fi mai multi, poimaine si mai multi pana ce, intr-o buna zi, sondajele de opinie vor arata mai bine ca in urma cu cativa ani, atunci cand Corneliu Vadim Tudor era preferatul unui mare numar de romani.

Interesant felul in care se scrie istoria in Romania. Acum, Vadim il apara pe Becali. Nu spun ca ar fi avut pana acum ceva impotriva lui. Dar daca fortele lor se unesc, banii pot asigura publicitatea necesara iar eroul in devenire ar fi lider incontestabil in lupta politica. Si abia atunci va incepe dansul.

Daca s-ar mai demonstra si faptul ca totul a fost o incercare politica din partea unor anumiti lideri, partidele respective ar avea viitorul defunctului PNT-CD. Ba mai mult chiar, s-ar putea ajunge la proteste de strada atat de dragi romanilor. Ajuta la furat, spart, distrus, platit diferite polite fata de vecinul si totul ar putea continua intr-un mod specific acestui popor. Cine pe cine spanzura in final? Greu de ghicit acum dar nu si de aflat cu un pic de initiativa.

Cine nu cunoaste expresia: "Zarurile au fost aruncate"? Justitia romana a avut grija sa faca public faptul in sine iar eu mizez deja pe "poarta-n casa" pentru Becali si Vadim daca vor juca pe aceeasi mana. Romanii au mereu nevoie de eroi iar prostii ii livreaza. Este cineva care crede altceva?

In prezent sunt o groaza de oameni care se afla in situatia lui Gigi Becali, care au suferit si sufera de pe urma unor inscenari puse la cale, care se afla in spatele gratiilor sau pentru simplul fapt ca nu au fost de aceeasi baricada cu hienele. Justitia trebuia sa fie o codoasa oarba nu chioara. Ma tem ca de aici ni se trage si pana nu vom lua "taurul de coarne" sa-i scotem definitiv ochii codoasei nu vom scapa de nedreptate.

Niciun comentariu: