Google

luni, 2 ianuarie 2012

X Factor s-a incheiat

Am urmarit cu placere finala X Factor prezentata aseara pe Antena 1. Am admirat prestatia celor trei finalisti de-a lungul concursului si trebuie sa recunosc faptul ca au meritat pe deplin sa ajunga in finala.

Ma asteptam ca in ultima instanta sa aflu ca rezultatele erau undeva in jurul valorii de 30% pentru fiecare din ei, mai mult sau mai putin pentru unul sau altul. Din pacate aseara doi dintre finalisti au avut de luptat cu cel care i-a pregatit si au pierdut chiar pe mana celui care ar fi trebuit sa-i sprijine, adica Adrian Sana.

Inca o data Mihai Morar si-a facut datoria cu brio, a gasit pentru concurentul sau Andrei Leonte o formatie care i s-a potrivit ca o manusa, alaturi de care a facut spectacol. Mi-a placut in mod deosebit prestatia acestuia alaturi de Vama Veche si presupun ca tuturor celor care au ascultat. Din aceasta cauza a si reusit sa adune atatea voturi, castigand detasat lupta.

Din pacate Iulian Vasile si Alin Vaduva s-au confruntat cu doua formatii alaturi de care n-au iesit in evidenta in nici un fel pierzand in acest fel sustinerea multor romani. Inteleg si faptul ca finala a avut loc pe 1 ianuarie, adica dupa un revelion la care au participat toti romanii, inclusiv trupele de muzica.

Ce nu inteleg este alegerea facuta de Adrian Sana in privinta formatiilor si melodiilor ce urmau sa fie prezentate in cel mai important moment al concursului, adica in finala. Romanii au apreciat si penalizat prestatia acestora asa cum s-a vazut de acasa. Sper ca Adrian Sana sa fi inteles greseala si faptul ca nu a dat importanta si acestor ultime detalii.

Personal, ca simplu privitor al acestui concurs, nu pot decat sa felicit deopotriva si pe castigator si pe invinsi, deoarece merita cu totii, au muncit mult si au demonstrat ca sunt cu adevarat buni, chiar daca numai unul a putut castiga marele premiu. Astept sa-i vad si pe cei invinsi ca si pe invingator pe scena, acolo unde le este locul.

Astept cu nerabdare urmatoarea editie in care imi doresc sa vad mai multa seriozitate pentru juratii care ar trebui sa aprecieze mai mult calitatea prestatiei concurentilor si nu faptul ca sunt in pericol sa-si piarda un om din categoria lor. Acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru concurenti, sa invete cu adevarat ce inseamna fair-play si sa se poarte ca atare.

Niciun comentariu: