Google

vineri, 10 februarie 2012

Nepasarea lui Basescu omoara oameni

In ultimele zile mai mult ca oricand, Basescu si-a aratat indiferenta fata de tara pe care o fura in loc sa o conduca. Il intereseaza un guvern ales pe spranceana, in care toti pot fi considerati alesi ilegal in frunte cu premierul, in loc sa fie preocupat de situatia din tara, de locurile in care mor oameni in zapada. Incearca sa-si mai prelungeasca viata cu cateva luni. Sa vedem daca seful spionilor il va putea ajuta si cat.

Nimeni nu intervine sa deszapezeasca sate intregi pentru ca nimeni nu poate interveni fara aprobare, fara motorina, oameni si utilajele necesare. Iar aceasta aprobare nu vine. Premierul Ungureanu declara plin de nesimtire ca el nu comenteaza, el munceste. Ma intreb ce? Face planuri ce sa mai vanda din tara?

De ce nu s-a declarat public cod rosu cu o saptamana in urma din moment ce multe institutii in frunte cu AND au fost anuntate de acest cod? Singurul care a gresit si a vorbit despre codul rosu a fost Igas. Dar pe el il inteleg ca a facut-o din prostie.

Sau furat si vandut toate proviziile pentru o astfel de situatie? Ungureanu care este seful spionilor nu poate face declaratii in privinta asta ca nu are voie sau este partas la furt? Ma intreb cum si-a facut datoria in functia pe care a avut-o. Probabil ca va trebui intrebat si el despre aceste lucruri la momentul judecatii.

In acest timp, in sate acoperite pe alocuri chiar si de patru sau cinci metrii de zapada, lipsite de electricitate, hrana si apa, mor oameni. Si se pare ca nimanui nu-i pasa. In nici un caz lui Basescu sau lui Ungureanu. Ma intreb pana cand poporul roman va mai suporta aceasta nesimtire?

Imi amintesc si acum vorbele unui neica nimeni, pentru ca doar asa il pot considera, un om plin de el care spunea ca: "iarna nu-i ca vara". Dar va trece si iarna si vor iesi iar oamenii in strada sa judece pe cei pe care i-au pus tot ei sa administreze tara in care traiesc.

Din pacate in aceste momente in care scriu aceste randuri, oamenii mor de frig in zapada lipsiti de cele mai elementare conditii, de ajutorul celor pe care i-au votat si care probabil ar vrea sa mai fie votati. In acest timp, un spion si un securist comunist muncesc sa faca planuri sa vada ce se mai poate vinde.

Asta este Romania anului 2012. O tara in deriva pe cale sa se scufunde. O tara la discretia unui FMI care probabil a mai gasit ceva intreprinderi pe care sa le vanda marilor industriasi straini pentru ca acest popor sa fie cu totul ingenucheat si dator. Dar oare pana cand vor rabda romanii toate astea?

Sa astepte cumva oamenii sa se mai incalzeasca afara pentru se putea ocupa de marinarul care si-a vandut vaporul? Vom vedea cat mai dureaza. Eu cred ca mai are maxim trei luni de trait si va sfarsi mai rau ca Ceausescu, care totusi a avut curajul sa ceara sa fie judecat de popor.

Sper cu aceasta ocazie sa intrebam FMI-ul, Banca Mondiala si pe reprezentantii lor in Romania, de sanatate. Sa nu uitam de Ambasadorul SUA la Bucuresti, sa-l trimitem la el acasa pentru declaratiile facute referitor la tara noastra. Sa ne facem o data pentru totdeauna curatenie in tara si sa scapam de capusile astea care ne-au supt in ultimii 20 de ani.

Sa nu uitam nici de UDMR care, de 20 de ani se afla in ilegalitate din punct de vedere politic fiind singurul partid etnic din Europa, ba poate chiar din lume. Un partid care, in toata perioada in care s-a aflat la guvernare n-a cautat decat sa distruga tara in care traiesc.

Sa redevenim liberi si independenti cu adevarat, nu sa ne ploconim unora care declara ca ne ajuta dar in realitate ne ingroapa. Ne ajunge cat am fost mintiti de toti politicienii care s-au perindat la putere.

Imi amintesc vremea in care Basescu spunea: "Aici sunt banii Dumneavoastra!". In curand va veni vremea cand va trebui sa spuna cu adevarat: "Unde sunt banii Dumneavoastra". Si probabil ca va fi ultimul lucru pe care va putea sa-l mai faca.

Niciun comentariu: