Google

vineri, 8 februarie 2008

Noile prevederi

Oameni buni, sunt simple glume care circula pe net. Nu disperati inca! Asta nu inseamna ca nu ar putea fi luate in calcul dupa alegeri. :)

Acum 5 minute, am primit un mesaj pe messenger. Destul de interesant chiar daca nu e real. Il voi transcrie intocmai pentru a va mai descreti fruntile.

1. Hotararea Guvernului nr. 012345/2007 - pentru reducerea raportului pensionari/persoane active si majorarea pensiilor

- Datorita cresterii alarmante a numarului de pensionari in raport cu populatia activa si a insuficientei fondurilor pentru majorarea pensiilor Guvernul Romaniei hotaraste:

* ART.1 Incepand cu data de 01.01.2008, pensionarii vor avea voie sa treaca pe culoarea rosie a semaforului.

* ART.2 Daca nu se constata nici o modificare substantiala in raportul pensionari/populatie activa si nu cresc fondurile necesare sustinerii majorarii pensiilor, incepand cu 01.06.2008, trecerea devine obligatorie.

la care vin sa adaug alta mai veche un pic.

2. Ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei numarul 87 din 15 ianuarie 2008 privind noile reglementari de calcul pentru noile taxe pe anul 2008 solicitate Ministerului de Finante.

Pana la data de 01.03.2008 Ministerul de Finante are obligatia stabilirii noilor taxe pentru mersul pe jos. Aceasta se va face in raport cu media taxei de prima inmatriculare pentru autoturisme, care va intra in vigoare incepand cu data de 01.06.2008 dupa cum urmeaza:

ART.1 Pentru cei care nu sunt posesori de autoturisme taxa pentru mersul pe jos va fi de numai 1/4 din media taxei de prima inmatriculare.

ART.2 Pentru posesorii de autoturisme va fi de 1/2 din media taxei mai sus mentionate.

ART.3 Pentru posesorii de autoutilitare si camioane taxa pentru mersul pe jos va fi egala cu maximul taxei de prima inmatriculare a unui autovehicol.

ART.4 Pentru posesorii de avioane, elicoptere si yahturi va fi de 1/10 din valoarea de cumparare a bunului respectiv datorita gradului ridicat de poluare al mediului (aer, apa).

ART.5 Pentru posesorii de biciclete, motorete, motociclete, ATV-uri se va aplica o taxa de 1/3 din media taxei de prima inmatriculare

ART.6 Noile taxe vor intra in vigoare imediat ce vor fi calculate de catre Ministerul de Finante si vor fi publicate in Monitorul Oficial si vor trebui platite retroactiv de catre populatie, incepand cu data de 01.01.2008

ART.7 Sunt scutiti de la plata acestei taxe persoanele cu handicap grav ca si Guvernul si Parlamentul Romaniei

Oameni buni, sunt simple glume care circula pe net. Nu disperati inca! Asta nu inseamna ca nu ar putea fi luate in calcul dupa alegeri. :)

Va doresc o zi BUNAAA!!!

Niciun comentariu: