Google

vineri, 1 februarie 2008

Anul electoral - anul grevelor

Anul 2008 in Romania este un an electoral. Nici nu a inceput bine anul si primele manifestari de multumire ale populatiei la adresa guvernului au inceput sa apara. Este drept ca in Romania, sa faci greva, este ilegal. Este la fel de ilegal sa fii nemultumit de conditiile de viata, de munca ca si de incapacitatea celor care ne conduc. Dar parca am inceput sa ne obisnuim cu ideea.

De acum si pana la alegeri tot asa o vom duce. Unii vor face greva, altii (a se citi guvernul) vor spune ca e ilegala si pana la urma, in speranta ca vor fi din nou realesi, vor gasi o solutie sa "cada la pace" cu grevistii dandu-le ceea ce era de bun simt sa aiba fara greva. Doar ca acesti bani pe care ii vor da, vor fi lestul guvernului viitor care va veni. Si uite asa, lantul slabiciunilor balcanice va continua.

O vorba romaneasca spune ca betivul se trezeste, celalalt... nu. Iata ca dupa aproape 20 de ani de democratie politicianul roman nu s-a trezit. Si nici semne ca se va trezi nu sunt. Vor declara orice greva ilegala, se vor plange in fata natiunii ca nu sunt intelesi si ajutati desi doar ei au facut ceva pentru tara (ce nu se va sti niciodata), vor satisface intr-un final cerintele grevistilor lasand pe seama guvernului viitor in continuare o multime de probleme si asta nu din alt motiv ci pur si simplu pentru a-si spune unii altora ca sunt incompetenti, lucru pe care, tot mai multi oameni de rand au inceput sa-l inteleaga si aprecieze.

Cum era si firesc, Domnul Ministru Orban este primul "afectat". CFR-ul a inceput sa isi arate coltii. Asteptam in curand solidarizarea drumarilor ca tot de acelasi minister apartin. Sau noua Domnisoara Directoare i-a convins cu farmecele ei pe drumari sa nu mai iasa in strada? Noroc mare ca nu mai ninge...

Niciun comentariu: