Google

joi, 28 februarie 2008

Fotbalul romanesc

Aseara, dupa o lunga perioada in care am fost prea ocupat sa mai am timp sa vad si stirile, am reusit sa ma uit un pic la televizor. Si printre toate cele prezentate, am vazut stirile sportive. Din pacate nu am timp sa merg pe stadioane si nici nu stiu daca mi-ar mai placea in conditiile de acum. Ca orice roman apreciez faptul ca au aparut si in fotbalul nostru mai multi stranieri.

Partea cea mai interesanta insa, a fost legata de "Teoria conspiratiei" creata de conducatorii unor cluburi. Eu i-as spune mai degraba "Teoria constipatiei mentale". Si cred ca doar psihiatrii ar putea rezolva aceste probleme. Nici nu a inceput bine returul si au mai multe vorbe decat fapte. Cu autogoluri, cu infrangeri suferite de echipele fruntase de la ultime clasate in "Liga lui Mitica", mai au pretentii si de Cupe, de Liga Campionilor. Poate de o liga de maidan sa aiba pretentii dar la rezultatele lor, ne fac de rusine iar.

A inceput sa castige ambitia jucatorilor din tara in dauna banilor marilor magnati din capitala. Asa se face ca echipa antrenata de Dan Petrescu a reusit sa se impuna. Tot asa Dinamo a fost invinsa de Dacia Mioveni aflata si ea aproape de zona retrogradarii ca si Universitatea Cluj care a invins zilele trecute Steaua.

Nu iau in seama vorbele ca Rednic ar primi comisioane, nici nu as vrea sa cred asa ceva, mai degraba constat ca banii marilor echipe nu prea tin de cald in locul antrenamentelor iar rezultatele sunt mai mult decat vizibile. Cred ca vorbele tanarului fotbalist au fost la suparare, ca si-ar fi dorit sa lupte si sa contribuie pentru a castiga un meci. Dar intamplator echipa trebuie sa o faca tot antrenorul care ar trebui sa stie rezultatele si valoarea fiecarui jucator la momentul respectiv. In concluzie, jucatorul ar trebui sa-si ceara scuze. Cat despre antrenor, are si pe el cine sa-l traga la raspundere daca rezultalele nu sunt cele asteptate.

Jucatorii insa trebuie sa formeze o adevarata echipa gata sa lupte pentru un singur tel. Nu sa se considere vedete. Are cine sa-i aprecieze. Un bun exemplu pentru ei ar putea fi Mutu care a muncit din greu alaturi de echipa pentru a fi apreciat. Si ne putem aminti ca nu a fost nici el asa tot timpul dar a inteles ca daca jocul echipei merge si rezultatele sunt bune si el e apreciat.

Nu trebuie nici sa condamnam pe cei care gresesc, care da un autogol, numai prin prisma unor momente din viata ci trebuiesc luate in considerare si faptele bune, ceea ce reusesc sa faca bun pentru echipa. Daca ajuti omul sa treaca peste momentul greu ai sanse ca in timp sa munceasca si sa isi recupereze greseala, sa nu mai comita altele de acest gen. Daca nu esti capabil sa intinzi o mana si nu sti sa ajuti ci faci mai mult rau, acel om poate gresi din nou. Fiecare persoana are propriul mod de a vedea si intelege lucrurile astfel incat fiecare trebuie tratat ca atare.

Dupa o vacanta in care, cam toate echipele s-au pregatit prin tarile calde, au jucat meciuri de verificare si au muncit sa isi intre in forma pentru a recupera pierderile suferite in tur constatam cu stupoare ca legatura dintre jucatori nu prea exista pe teren. Calitatea jocului lasa de dorit tocmai la cei care sunt mai bine platiti, adica la marile cluburi din Bucuresti. Oare in vacanta asta au fost la antrenamente sau la shooping? Cu asa calitate de joc mai au pretentii sa se gandeasca la banii Ligii Campionilor?

Nu sunt scutiti de aceasta nici conducatorii CFR Cluj care se afla pe primul loc in momentul de fata. Ar trebui sa-si faca timp sa vada si ei un meci de Liga Campionilor la TV si sa compare cu jocul echipei pe care o au. Asta ar trebui sa-i framante si nu sacosele cu bani care s-ar plimba prin tara. Dar ca intotdeauna romanul trebuie sa se uite in ograda altuia, sa se roage sa-i moara vecinul sa-i ia capra.

De aici si calitatea unor jocuri, rezultatele fiind pe masura. Asteptam sfarsitul campionatului sa vedem cine ne va face de ras anul acesta in Cupe.

Niciun comentariu: