Google

joi, 10 ianuarie 2008

Realitatea romaneasca

Uneori, inainte de ora de somn, deschid televizorul pentru a petrece un pic din timpul ramas incercand sa vad stiri, noutati din Romania. Aseara, din greseala am ajuns pe OTV ca o multime de alti romani. Explicabil pe deplin faptul ca Domnul Dan Diaconescu are in multe cazuri cea mai mare audienta. Intotdeauna o emisiune interactiva atrage. Si Domnia Sa cunoaste pe deplin acest lucru. Nu pot decat sa-l felicit pentru activitatea sa. Nu sunt din cei care cauta sa se fie cunoscuti prin prezenta la diferite evenimente sau emisiuni, nu cunosc pe nimeni din cei care au fost aseara prezenti la emisiunea de noapte a OTV. Dar ceea ce am vazut acolo, ca simplu roman m-a scarbit.

Un cetatean care isi spune "Mare Avocat" incerca sa arate lumii intregi educatia pe care a primit-o. O fi Domnia Sa mare la stat, la sfat sau punga dar asta nu impresioneaza pe nimeni. S-a dovedit dupa parerea mea a fi un nostalgic comunist in momentul in care a amintit Doamnei Simona Fica, redactor sef la Expresul de Sud de cozile la lapte, portocalele care s-au terminat si multe altele. Domnul avocat folosea un limbaj de mahala numind pe cei care nu-i erau pe plac papagal, dinozaur, brontozaur si lista ar putea continua dar ma opresc aici.

Domnul Gatejan, pentru ca asa am inteles ca-l chema, stie sa faca si deosebiri. Daca nu ai studii superioare ca Domnia Sa, nu esti demn de luat in seama. Eu personal si cred ca multi din cei care au vizionat emisiunea sau citesc aceste randuri, am intalnit multi oameni simpli, cu scoala putina dar cu mult bun simt, lucru care Domniei Sale ii lipseste cu desavarsire. Prin vocabularul pe care il are da impresia ca se afla pe maidan si nu la un post de televiziune. Din pacate prezinta un grav handicap intelectual, nu stie ca primul pas in a fi respectat este acela de a respecta pe altii. A reusit sa se faca de ras si afirmand ca era din satul cu pricina in dialogul cu anonimul care a intervenit inaintea Doamnei de la Craiova. Dupa aceea a declarat ca e un sat de hoti, in acest fel incluzandu-se si pe Domnia Sa si multele rude in categoria respectiva. Iar dialogul cu respectiva persoana a avut nu o data tenta de amenintare.

Tin sa felicit pe aceasta cale pe Doamna Simona Fica pe care nu o cunosc dar care a scos in evidenta in timpul dialogului caracterul incalificabil al celui care are diploma de avocat. Pana si pozitia in care statea in fata camerei de luat vederi denota lipsa de educatie. Din pacate acestia sunt oamenii care "fac" legea in Romania. Care pe vinovati ii scoate din puscarii si pe nevinovati ii inchide. Pentru cine a urmarit emisiunea, avocatul guraliv si lipsit de educatie poate fi un model pentru ce inseamna justitie la noi. O trista si adevarata realitate romaneasca.

Stiu ca nu toti sunt la fel si imi cer scuze celor care nu se regasesc in acest tipar de comunist nostalgic, de tupeist lipsit de elementara educatie care inseamna cei 7 ani de acasa dar din pacate mai exista inca multe astfel de personaje in justitie si nu numai. Degeaba ai o diploma daca nu ai educatie. Dificil acest drum al democratiei pentru multi din romani, la fel si eradicarea coruptiei sau schimbarile in bine in justitie sau guvern cu astfel de personaje. Abia cand vor disparea astfel de personaje vom putea avansa cu adevarat pe drumul democratiei. Pana atunci insa, de fiecare data cand vedem aceasta jalnica realitate romaneasca ramanem cu un gust amar.

Niciun comentariu: