Google

joi, 22 noiembrie 2007

Cea mai veche meserie

Nu despre prostitutia care o practica anumite tinere in diferite colturi ale lumii vreau sa va povestesc azi. Sunt convins ca cei care traiesc sau doar merg des peste hotare stiu multe si pot povesti chiar ei cele vazute.

As vrea sa fac doar o asociere de idei. Cuvintele in limba noastra au multe intelesuri. Dar cei mai multi romani folosesc o anumita expresie pentru a le califica pe aceste tinere care de multe ori pica in plasa unor proxeneti sau isi cauta pur si simplu o cale de a supravietui.

Poate doar atat pot ele, nu stau sa despic firul in patru asa cum se spune. Vreau doar sa reamintesc faptul ca ele sunt numite de cei mai multi drept c****e. Ceea ce uneori nu e chiar indicat, sau cel putin nu atata timp cat nu cunosti detalii.

Dar aceeasi expresie este folosita de catre oameni si in ceea ce priveste politica. Si aici nu mai e cazul sa ne abtinem si trebuie sa recunoastem ca cel putin la noi in tara, expresia este mai mult decat valabila. Sau politica este cea mai veche meserie daca tot se spune ca e c****a. CIne stie.

Am facut doar aceasta asociere pentru ca in curand vor veni alegeri europarlamentare. Si ca de fiecare data politica isi arata adevarata fata. Stau si ma intreb cine mai merita sa ne reprezinte si acolo cand cei de aici deja ne-au dezamagit.

Citeam pe un site numele unui articol: "Fara verze la Bruxelles". Nu m-am ostenit sa-l citesc, am dat doar click pentru ca era un "Adword" si trebuia sa le luam banii si in plus aveam nevoie de link sa-l postez aici.

Problema care m-a frapat era de fapt alta. Daca nu verze la Bruxelles atunci ce? Mai bine ciulini de Baragan? Stau si ma gandesc cine va merge la vot duminica? Eu ma voi stradui sa particip dar cati o vor face? Si pe cine sa mai votam?

Inteleg domnilor politicieni ca era un "must" acest vot si banii trebuiau cheltuiti intr-un fel, dar ma intreb cu ce procent veti umfla numarul celor care vor fi prezenti sa se exprime personal duminica.

Ma gandeam ca ar fi fost mai simplu sa mergeti voi la Mama Omida sa va ceteasca in bobi pe cine sa numiti acolo. Ca realizarile dumnealor oricum vor fi egale cu ale voastre. Si minciunile lor tot pe ale voastre le vor reflecta. Si acesta va fi tot obligatoriu.

Mai bine ati pune mana sa cadeti la pace ca s-a tocit ciolanul si ati face ceva util si pentru noi cei multi. In plus, la anul care vine iar vor fi alegeri si s-ar putea sa fiti nevoiti sa-i aduceti pe toti cu japca in tara ca sa va voteze, nu numai pe cei din Italia.

Si nici asa nu am convingerea ca veti mai prinde ciolan cat si-ar vara coada ala cu coarne ca sa va ajute. S-a cam saturat romanul dupa cum se vede treaba si ma tem ca si rezultatele voturilor acestea vor fi tot un "fassss" ca al baloanelor pe care le-ati umflat prin piete.

Veti ajunge sa dispareti de pe piata politica la fel ca P.N.T.C.D. daca nu va veti schimba atitudinea. Nu uitati ca romanul este rabdator dar nu la infinit. Din pacate nimic din atitudinea clasei politice nu arata ca cineva din cei prezenti pe scena isi mai merita votul.

Sau poate gresesc. Astept parerile oamenilor simpli.

Niciun comentariu: