Google

joi, 8 noiembrie 2007

Romani peste hotare

Am hotarat sa creez acest blog cu speranta ca toti romanii aflati peste hotare vor veni si vor scrie problemele cu care se confrunta acolo unde se afla. Si eu la randul meu am avut ocazia sa vad cu ochii mei cum se traieste pe meleaguri straine si stiu ce inseamna.


Sper ca toti cei care au probleme sa vina sa scrie despre ele aici. Va fi un blog deschis tuturor celor care, cu bun simt si respect, vor scrie despre dificultatile pe care le intampina pentru rezolvarea problemelor pe care le au cu autoritatile romane.


Atunci cand esti departe de casa, ai uneori nevoie de informatii sau sprijin din partea autoritatilor romane. Daca vedeti ca nu primiti ajutorul scontat, veniti si scrieti pe aceste pagini. Poate va raspunde o alta persoana care a reusit sa treaca peste aceleasi probleme.


Sau poate intr-o buna zi vor fi citite aceste randuri de cei indreptatiti sa supervizeze activitatea consulatelor sau ambasadelor. Poate se vor hotara sa faca dreptate, si sa nu mai ofere sanse altora sa ne denigreze.


Va invit sa spuneti povestile voastre, problemele de care va loviti in convietuirea cu conationalii nostri certati cu legea, pentru ca toata lumea sa ajunga sa ia cunostinta de ele, sa se fereasca sa nu pateasca la fel.


Tot ce va cer este sa va scrieti datele, mesajele nesemnate nefiind acceptate. In plus tara in care ati avut neplaceri si daca este posibil numele celor care nu isi vad de treaba indiferent ca e vorba de oficiali sau simpli conationali.


Imi doresc sa fie un loc transparent lipsit de minciuna si inselatorie. Pentru a se termina cu mita, cu ignoranta, hotii si alte acte imorale. In mod sigur, toti oamenii cu bun simt isi doresc un sprijin mai mare din partea autoritatilor in promovarea unei imagini reale a majoritatii.


Pentru ca in mod sigur majoritatea celor care sunt plecati peste hotare isi doresc sa vada un semn din partea autoritatilor pentru imbunatatirea imaginii tarii desi este greu atata timp cat cei aflati in functii au ei insisi probleme de imagine uneori.

Niciun comentariu: