Google

joi, 29 noiembrie 2007

Consultarile de la Cotroceni

Astazi urmau sa aiba loc ceva consultari cu partidele politice la Cotroceni. Sincer, n-am inteles daca Domnul Basescu are si diploma de medic sau altceva era la mijloc. Se pare ca majoritatea partidelor au refuzat invitatia conform stirilor.

Nu stiu daca unii din cei invitati se temeau ca vor primi pat la geam in loc de pat la fereastra ca in bancul cu nebunii dar democratia asta a noastra lasa de dorit din toate punctele de vedere. Ne-am saturat cu totii de figurile politicienilor.

Tot ce ne-am dori ar fi sa vedem cooperare indiferent de nivelul la care se afla respectivii indivizi. Nu de alta dar tot noi am fost cei care i-am votat. Se pare insa ca dupa ce se vad in functii dumnealor uita ca trebuie sa faca ceva si pentru tara.

Ei au grija de ciolanul pe care urmeaza sa-l roada cat mai mult timp. Si un exemplu concludent poate fi fostul ministru al agriculturii. Multi ar spune ca nu trebuie sa generalizam si poate au dreptate pana vor fi prinsi si altii cu plicul.

Concret insa sunt o multime de exemple pe care le putem da in ceea ce priveste activitatea guvernului. Lipsa totala sau aproape totala de interes fata de cetateni si in special fata de cei care intr-un fel sau altul aduc valuta in tara.

Lipsa de interes fata de sanatatea cetateanului pentru ca nu s-au straduit sa faca cunoscute posibilitatile de care dispun romanii pentru tratarea in strainatate si drepturile lor dar mai presus de toate fata de imaginea Romaniei.

Lipsa de interes pentru marile tranzactii si un exemplu ar fi Petrom care a fost vanduta pe o suma modica in comparatie cu vanzarea Rompetrol. Si lista ar putea continua cu o multime de alte privatizari care intr-un fel sau altul au fost trecute sub tacere sau doar uitate.

Din ce in ce mai multi oameni isi pun problema cetateanului turmentat al lui Caragiale intrebandu-se: "Eu pe cine votez?" Si au dreptate pentru ca deja toti cei care au fost sau sunt pe val in politica au demonstrat ca nu merita respectul si votul viitor al romanilor.

La noi politicienii au grija sa-si cumpere tinute cat mai scumpe care sa le puna in evidenta imaginea si tin departe populatia pentru ca se tem de ea. Si se tem pentru ca stiu de ce se fac vinovati fata de cei care i-au votat. Cat va mai dura asta?

Niciun comentariu: