Google

marți, 20 noiembrie 2007

Ultimul stinge lumina

Aceasta era o expresie vehiculata in randul oamenilor o perioada lunga dupa revolutie. Toti ar fi vrut sa plece in strainatate. Si mai sunt si acum care vor acest lucru. Cert este insa faptul ca in momentul de fata guvernul cunoaste aceste cuvinte.

Si probabil pentru a nu ramane singuri, in sensul ca nu ar mai avea cine sa-i voteze si pe cine sa minta, aplica o metoda interesanta. Aducerea in tara cu forta. Se pare ca au subscris si ei la parerea guvernului de la Roma.

Avand in vedere ultimele noutati din relatiile romano-italiene si implicarea guvernului in aceasta privinta incep sa cred ca statul roman sustine adancirea crizei. Mai nou politia italiana sustine ca tinerii romani injunghiati in Italia au ajuns sa inventeze povesti.

Chiar presupunand ca asa ar fi, in curand ar putea aparea razbunari. Sa vedem cum va reactiona statul care isi lasa de fiecare data cetatenii in voia soartei. Se pare ca plimbarea premierului in Italia a fost facuta doar pentru imagine si poate pentru cumparaturi.

In timp ce intelectuali romani si italieni fac apel la ratiune si responsabilitate, guvernul de la Roma, potrivit cotidianului Corierre della Sera a semnat 177 decrete de expulzare pentru cetateni romani de la moartea Giovannei Reggiani.

Ma intreb daca nu cumva italienii au nevoie de un erou pentru a arata iar lumii cine sunt. Le lipseste un nou Mussolini oare? Dragii mei, e demodat, e istorie, aratati ca sunteti mai buni decat noi, romanii. Desi, din partea mea, puteti sa faceti ce vreti.

Sa retineti doar ca ala mai destept cedeaza.

Niciun comentariu: