Google

joi, 8 noiembrie 2007

Romani in Italia

Urmaresc in scurtul timp pe care il am la dispozitie stirile. De cateva zile vad oameni care platesc fara sa fie vinovati. Pentru fapta unui om care a este certat cu legea, ajunge sa plateasca un intreg popor. Credeti ca este normal?


Nu spun ca ar fi singurul poate care este certat cu legea. Dar intamplarea a facut in acest caz, sa fie implicata o persoana importanta. Asta a dus dupa parerea mea la crearea unei stari de agitatie incepand de la cei cu functii.


Si nu este greu sa fie transmisa chiar si tacit de catre cei care se afla in anumite functii pentru simplul fapt ca ei sunt formatorii de opinie in tara respectiva. Apreciez pe de alta parte decizia luata de autoritatile noastre de a sustine proprii cetateni.


Au inteles ca este bine sa intervina pentru a nu se ajunge la o situatie de necontrolat mai tarziu si personal cred ca bine au facut. Nimeni nu cere sa il scoata nevinovat pe cel care a gresit. Singurul lucru care poate fi facut este de a nu lasa sa fie pusi toti la zid.


Oare si-au pus problema italienii ca si ei au conationali care savarsesc fapte reprobabile la noi in tara? Cum ar trebui sa ne purtam cu ei? Sau au uitat cumva cum se traduce Cosa Nostra? Nu romanii au inventat-o. Si exemplele ar putea continua.


Dar eu invit la calm si pace, la rezolvarea tuturor problemelor pe cale amiabila. Apreciez statele care se zbat pentru cetatenii lor. Si pe cei care stiu sa promoveze imaginea tarii indiferent ca sunt simpli cetateni sau guvernanti.


Voi avea in permanenta un deosebit respect pentru cei care ne reprezinta cu adevarat peste hotare fie prin sport, cultura, arta sau stiinta. Si cer ajutorul oficialilor pentru imbunatatirea imaginii tarii si cetatenilor care isi vad de treaba.


In zilele ce urmeaza voi posta cateva linkuri utile pentru cei aflati peste hotare. Sper sa reusesc sa fac din acest blog un loc deschis de discutii. Astept si din partea cititorilor care au avut probleme peste hotare sa isi spuna parerea.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Astazi un italian a fost gasit furand la Oradea, dintr-un market conform stirilor de la "Canal D". Poate ar fi bine ca toti italienii prezenti in tara sa plece la ei acasa de buna voie. Daca voi nu ne vreti, nici noi nu va vrem. Nu numai romanii sunt hoti ci si italienii.