Google

miercuri, 14 noiembrie 2007

Spania

Dupa revolutie cred ca reprezinta cea mai mare comunitate de romani din lume. Urmarind in fuga stirile, am auzit o noua intamplare. Protagonisti sunt doi tineri romani care se afla deja de patru luni sub arest, acuzati fiind de catre doua tinere de hartuire sexuala.

Ce este mai dureros, faptul ca acesti tineri, ar putea ramane in arest pana la doi ani, timp in care s-ar putea sa se descopere ca nu sunt vinovati. Si stau si ma intreb in acest caz, cine va plati pentru faptul ca au fost retinuti?

Este foarte usor sa distrugi viata unui om dar greu sa oferi o mana de ajutor la nevoie. Ce se va intampla cu ei? Personal sunt foarte curios. Ce pot sa invete bun stand inchisi? Cum sa devina mai periculosi pentru societate?

Cum in multe tari europene femeile sunt foarte protejate de lege iar "egalitatea" dintre sexe isca deja discutii aprinse in unele tari inclusiv in Germania care este foarte democrata, au sansa sa piarda doi ani din viata fara sa stie de ce.

Cei care cunosc aceste legi, stiu cat de usor poate fi pentru o femeie sa acuze si sa fie crezuta. Iata o situatie in care, statul roman prin ambasada sau consulat ar trebui sa se implice, oferind sprijin printr-un avocat.

Avand in vedere ca in Romania exista un mare numar de tineri care au aceasta facultate s-ar putea gasi o solutie de a suplimenta numarul personalului de la unele consulate la care sunt arondati un mare numar de romani, cu un avocat.

Sau poate guvernul se gandeste ca si asa cei care se afla in aceste consulate si ambasade nu prea fac treaba si nu e cazul sa fie gasca mai mare deoarece e destul de mare in propriul parlament care tot nu are mari rezultate exceptand cum e si firesc, ordonantele emise.

Imi doresc de multe ori sa scriu despre ce am vazut frumos in tarile vizitate, despre oameni care ne fac cinste in aceste tari dar mereu se iveste un alt subiect de expus in aceste pagini. Sper ca pe parcurs si cu ajutorul vostru sa putem extinde aceste subiecte.

Niciun comentariu: