Google

luni, 12 noiembrie 2007

Germania

De fiecare data cand traversez aceasta tara intalnesc o multime de romani. Multi dintre ei sunt in tranzit, multi pe la cumparaturi sau pe la containere dar sunt si din cei care au reusit sa se stabileasca. Din ce am avut ocazia sa-mi dau seama, aici predomina femeile.

Pentru ele a fost mai usor sa se stabileasca prin casatorie. Ador sa circul prin aceasta tara cu legi clare, oameni cu bun simt chiar daca pentru noi par mai reci. Dar poate tocmai datorita respectului care exista in raporturile dintre ei da aceasta impresie.

Corectitudinea acestor oameni este de invidiat. La ei faci o hartie si la noi ai nevoie de o suta pentru acelasi lucru. Sau chiar de mai multe sute daca ne gandim si la banii pe care esti nevoit sa-i pui langa ele pentru a-ti putea rezolva problemele.

Uneori imi doresc sa vad si la noi in tara putin respect. Dar din pacate lipseste incepand de la cel mai inalt nivel. Si cum pestele de la cap se strica... Cine ar putea sa ne mai educe sau sa ne fie exemplu cand intre partidele politice si nu numai acolo, bataia pe ciolan e in floare?

Cum am putea oare ajunge la discutii politice constructive cand in spatele atator zbateri la nivel inalt se ascund de cele mai multe ori interese economice personale sau de grup? Cum pot sa guverneze pe ordonante si sa dea legi care sa se schimbe o data cu guvernele?

Astept si din partea celor care locuiesc in Germania idei menite sa invete si pe conducatorii nostri ca si pe ceilalti romani cum sa se poarte. Este clar faptul ca, indiferent ce tara am lua in discutie, tot noi suntem ultimii din Uniunea Europeana, ceea ce nu-i chiar placut.

Niciun comentariu: